Jurian van de Laar – Mijn eerste 20 jaren in software testen – geïnfecteerd door kwaliteit [NL]

Speaker: Jurian van de Laar

Language: Dutch

Abstract:

In deze lastige tijden waarin we wereldwijd al meer dan een jaar geteisterd worden door het COVID-19 virus, is het tijd hoog tijd voor een enthousiast en positief verhaal over een hele andere infectie, namelijk door het kwaliteitsvirus. Terugkijkend op mijn loopbaan concludeer ik dat dit voor mij de rode draad is: mijn passie voor testen en kwaliteit.

In deze presentatie deel ik met jullie mijn belangrijkste ervaringen uit de afgelopen 20 jaar, aan de hand van een aantal wegwijzers die volgens mij ook karakteristiek zijn voor de ontwikkeling van het testvak. Maar ik zal ook een aantal mijlpalen noemen, die ik voor elke tester belangrijk vind om mee te nemen in de eigen ontwikkeling.

De relevantie van deze presentatie is dat uit mijn ervaringen, en parallel daaraan de ontwikkeling van het testvak, veel te halen valt om het testen vandaag de dag beter te kunnen plaatsen en begrijpen. Waarom was het bijvoorbeeld zo belangrijk om een certificaat te halen, en vinden we dat nog steeds? En: moeten we nu werken volgens een gestructureerd testproces of agile? Of juist met heuristieken? En wat is het verschil?

Kortom: wat valt er te leren uit 20 jaar test ervaring, maar ook: wat zijn de eisen die vandaag gesteld worden aan een goede, professionele en gekwalificeerde tester?

Date

Apr 14 2021
Expired!

Time

17:00 - 18:00